AKTUALITY Z CESTOVÁNÍ VEŘEJNOU DOPRAVOU

KORDIS informuje o změnách v cestování hromadnou dopravou v Jihomoravském kraji / Integrované novinky IDS JMK č. 22/2023

1.6.2023

Milí čtenáři našeho Infomailu!

na rozdíl od předchozích týdnů se nám dnes sešlo poměrně hodně změn v dopravě. Prosím, věnujte jim pozornost, ať víte, kam dojedete.

Od pondělka až do konce července počítejte s náhradou vlaků autobusy na lince S81 mezi Znojmem a Mor. Budějovicemi. Od středy až do září pak na Vyškovsku opravují silnici mezi Kozlany a Milonicemi, linky 650 a 166 pojedou jinudy. Od čtvrtka do 19.6. se bude opravovat přejezd ve Skalici nad Svitavou a autobusy vynechají zastávku Boskovice, Mladkov, pekárna. Ve stejném termínu proběhne i výluka vlaků S21 mezi Skalicí a Boskovicemi. V Brně o tomto víkendu počítejte s výlukou tramvají na ulici Veveří. A od soboty pojedou jinak autobusy i v Brně-Soběšicích.

A protože nám dnes začalo meteorologické léto, už se všichni těšíme na super akce, kterými jsou následující týdny až do konce června přímo nabity! Už tuto sobotu Vás zveme do Olešnice na tradiční festival Olešnická kytka. Další sobotu, 10.6. se koná první soutěžní ohňostroj a dronová show Ignis Brunensis nad Brněnskou přehradou. Rezervujte si čas a nejezděte auty! Jeďte na přehradu tramvají, projeďte si nový tunel a vraťte se ve zdraví domů!

A tip na závěr? V sobotu 17.6. Jihomoravský kraj pořádá v Miroslavi Festival plný chutí s kapelou Support Lesbiens. KORDIS tam pro Vás zajišťuje z Brna dopravu přímým nostalgickým vlakem s možností focení na Ivančickém viaduktu. A pro obyvatele okolních obcí a obcí na trase zajišťuje svoz a odvoz historickými autobusy! Zarezervujte si jízdenky za výhodné ceny na eshop.idsjmk.cz už dnes! Fyzicky budou v prodeji týden před akcí na Kontaktním centru IDS JMK na Hlavním nádraží v Brně.

______________

IGNIS BRUNENSIS 2023

Studenti v maskách nikoho nezaskočí
poslední zvonění na středních zaznělo
petardy nad Brnem – přecházejí oči
nemít tu zábavu – to by nám scházelo.
Už zase šaliny jak štrúdl k Pryglu letí
na břehu chystá se nekonečná párty
děti jsou dospělé, dospělí jak děti
večerní ohňostroj nese úsměv na rty.

__________________

Budeme rádi, když odebírání Infomailu IDS JMK poradíte svým známým, příbuzným a sousedům. Stačí se přihlásit k odběru na našem webu www.idsjmk.cz vpravo nahoře.

Pro přihlášení nebo odhlášení odběru infomailů stačí zadat příslušný email do pravého horního rohu na našem webu www.idsjmk.cz.

KORDIS JMK, a.s.
koordinátor Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraj
1.6.2023

Publikováno: | Autor:

Rubrika: Doprava