HALÓ - stánky na petropavelské pouti, překupníci - 23.5.2023

Dobrý den, je možné dostat kontakt na někoho kompetentniho, kdo má nastarosti stánky na petropavelske pouti? Chtělo by to trošku jiný koncept této vyhlášené pouti, která jde už roky do kopru, nevím, zda to už zastupitelstvo řešilo, ale je hrůza, že na takové akci, prodávají předkupní i a hlavně Vietnamci takové šunty.. Městu to nevadí?

Dobrý den,
souhlasím s Vámi, že rajhradská petropavelská pouť je vyhlášená, a to nejen v blízkém okolí, a to již několik desetiletí. Pouť v pravém slova smyslu je od slova „putovati“. Je to putování  spojené s návštěvou určitého poutního místa, které má náboženský význam. U nás v Rajhradě se v měsíci červnu kolem slavnosti sv. Petra a Pavla putuje do benediktinského kláštera, kde je kostel zasvěcený právě těmto dvěma apoštolům. Proto se mluví o rajhradské petropavelské pouti. Pokud máte na mysli pouť v tomto jejím pravém významu, do benediktinského kláštera se dá  doputovat nejen přes rajhradskou alej, kde jsou prodejní stánky s různým sortimentem. Z Holasic do Rajhradu kolem kláštera – poutního místa – vede krásná tzv. svatá cesta, která  nabízí klid pro přemýšlení  ve stínu stromů, kterými je tato cesta po celé své délce lemovaná a garantuji Vám, že zde nenajdete jediný prodejní stánek. S pozdravem M. Mlejnková

A na závěr ….. opět souhlasím s Vámi, že na stáncích se prodávají šunty. Ty se tam prodávaly vždycky. A pokud  je budou lidé nakupovat, budou stále nabízeny, byť se jedná o šunty.

Publikováno: | Autor:

Rubrika: Halo, starosto!