AKTUALITY Z CESTOVÁNÍ VEŘEJNOU DOPRAVOU

KORDIS informuje o změnách v cestování hromadnou dopravou v Jihomoravském kraji / Integrované novinky IDS JMK č. 4/2023

Milí čtenáři našeho Infomailu!

Stejně jako naposledy, i dnes pro Vás máme samé pozitivní zprávy. Změn v dopravě je málo. Jediná linka, kde budou cestující výlukami trochu postiženi, je S8 mezi Břeclaví a Milulovem, kdy od 1.2. po 3 týdny v pracovní dny vždy dopoledne budou vlaky nahrazeny autobusy. Pak už se setkáte jen se dvěma drobnějšími dopoledními výlukami: zítra v pátek na S91 mezi Hodonínem a Strážnicí a potom od středy do čtvrtka mezi Veselím a Vrbovcemi. Jinak leden a únor zatím žádným větším problémem nehrozí. Na jaře a v létě budeme na tento dopravně klidný čas všichni vzpomínat.

A co dělat o víkendu? Co třeba vyrazit expresním autobusem 108 do Znojma. Bude tam klid a příjemně bez turistů. Mistní gastronomie je na Vás připravena. A kdyby bylo škaredě, dá se tam stavit do Jihomoravského muzea. Jeho návštěvníci s jízdenkou IDS JMK mají slevu na vstupném. Teď zrovna tam mají v Minoritském klášteře zajímavou výstavu „Vídeň na talíři aneb kulinářské dědictví našich babiček“. Představuje vídeňskou kuchyni a její vliv na tradiční vánoční pokrmy nejen v moravsko-rakouském příhraničí.

________________

NA PROJÍŽĎKU DO ZNOJMA

Ve Znojmě se mají dobře

mají nové autobusy

více linek, více spojů

Pípni a jed zkusit musí.

I v zimě je Znojmo krásné

procházka v něm dodá sílu

bez turistů po náměstích

dá se projít v klidu, míru.

__________________

Budeme rádi, když odebírání Infomailu IDS JMK poradíte svým známým, příbuzným a sousedům. Stačí se přihlásit k odběru na našem webu www.idsjmk.cz vpravo nahoře.

Pro přihlášení nebo odhlášení odběru infomailů stačí zadat příslušný email do pravého horního rohu na našem webu www.idsjmk.cz.

Infomail je uložený i na odkazu: Infomail IDS JMK 4/2023.

KORDIS JMK, a.s.

koordinátor Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraj

26.1.2023

Publikováno: | Autor:

Rubrika: Doprava