vernisáž výstavy . Jan Beran...mýma očima

RAJHRAD / vernisáž / benediktinský klášter – ledárna / 17 hod. / 1.4.2023

zveme na vernisáž a výstavu fotografa Jana Berana, která se uskuteční 1. dubna 2023 v 17 hod., v klášterních prostorách tzv. ledárny. Akci pořádá Benediktinské opatství v Rajhradě

📷📷📷

Jan Beran (1960) je amatérský fotograf z Brna. Vystudoval počítače a oblasti informačních technologií se věnuje celou profesní kariéru. Fotografovat začal jako teenager na černobílý kinofilm. Brzy si osvojil celý proces vyvolání filmu a tvorbu fotografií v temné komoře. Jeho oblíbeným fotoaparátem se stala na mnoho let Praktica PLC3. S příchodem digitální fotografie se mu otevřely další možnosti v oblasti barevné fotografie, takže vyměnil Prakticu za digitální fotoaparát a temnou komoru za počítač.
📷📷📷
Oblíbeným námětem jsou industriální stavby a artefakty strojů. Jeho tvorba však zahrnuje také reportáže, krajinu, architekturu, portréty, street fotografii a občas také experimentuje.
📷📷📷
V roce 2019 uspořádal v Brně dvě samostatné výstavy nazvané „Jen tak chytat tóny” a „Ocelové město”. V loňském roce měl samostatnou výstavu „Stalowe miasto” v polském fotoklubu Foto Humanum v Lodži.

Výstava v rajhradském klášteře je průřezem tvorby za posledních vice než 10 let.

Publikováno: | Autor:

Rubrika: Akce Rajhrad: archiv